Bariet Ten Brink – 24/7 constante kwaliteit

Bij Bariet Ten Brink in Meppel worden boeken en tijdschriften in alle formaten en oplagen 24/7 geproduceerd. In een moderne, gespecialiseerde en compleet ingerichte drukkerij wordt met een team van 135 medewerkers een breed scala aan gedrukte media vervaardigd die één ding gemeen hebben.

Korte doorlooptijden. Service, kwaliteit en klanttevredenheid zijn prioriteit, samen met snelheid, flexibiliteit en een voorspelbare levering. De opdrachtgevers van Bariet Ten Brink hebben die mix nodig om hun meest recente versie of editie tot het allerlaatste moment aan te kunnen leveren.

Met de kennis van de markt en het directe contact met haar opdrachtgevers, is Bariet Ten Brink – samen met haar zusterbedrijven Wilco Amersfoort en Wilco Zutphen – continu bezig haar organisatie aan die vragen, wensen en eisen aan te passen. Omdat de enige constante de verandering is, blijft optimaliseren en investeren in mensen, software en machines een must.

Bariet Ten Brink’s nieuwste generatie offsetpersen kent korte insteltijden, simultane plaatwisselsystemen en hoge druksnelheid. Die capaciteit vraagt ook om een efficiënte, voorspelbare en hoogkwalitatieve prepress-afdeling. In deze afdeling heeft Bariet Ten Brink recent 2 Fujifilm Luxel T-9800HDN-X belichters met automatische palletladers geïnstalleerd, in combinatie met de Fujifilm ZAC procestechnologie. Met 140 platen per uur en een palletcapaciteit van 1.200 platen per machine, kan Bariet Ten Brink meer dan 17 uur aan één stuk door produceren. De platen worden na belichting automatisch gebogen en per order gesorteerd via een plaatsorteerstraat. Met de Fujifilm ZAC procestechnologie en Superia LH-PLE platen is de standtijd nu 20.000m² per lijn. Naast het voordeel van de hoge standtijd is het verbruik van energie, chemie en water afgenomen. De Fujifilm ZAC procestechnologie is sneller, schoner en zeer stabiel, waardoor de prepress-afdeling minder tijd besteed aan onderhoud, en daarmee naadloos aansluit op de doelstellingen van Bariet Ten Brink. De drukkers zijn zeer tevreden met de Fujifilm Superia LH-PLE offsetplaat, en ervaren die als stabiel, snel en met een zeer goede vochtbalans.

Voor Bariet Ten Brink en zusterbedrijven zijn service en ondersteuning van haar leveranciers zeer belangrijk om 24/7 voorspelbaar te kunnen produceren. Manroland Benelux leverde de Fujifilm Luxel configuraties en zorgt voor de service en technische ondersteuning van de Fujifilm producten, en dat naar volle tevredenheid.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK