Brink-Omega: creatief alternatief voor standaard mailing

brink omegaWat doe je als je als grafisch afwerker geen brood meer ziet in het traditionele snijden, vouwen, hechten waar de concurrentie moordend is? Brink-Omega in Houten zocht de creatieve uitweg en heeft die – na een moeilijke periode – gevonden. Hoe? Er is afscheid genomen van een derde van productiecapaciteit, de mensen zijn omgeschoold en dankzij een volledig modulair machinepark kan men in Houten vrijwel alles maken van een vel papier. Brink-Omega heeft zich toegelegd op specials: van inventieve selfmailers met luikvouw, inclusief responskaart en enveloppe, boekwerkje dat tot poster uit te vouwen is tot gestanste spaarvarkens voor een Rabobank-mailing voor kinderen.  ‘Door een creatief alternatief te zoeken voor de standaard envelop met brief, verhoog je de attentiewaarde. Dat pakken mensen beet en bekijken ze’, zegt directeur Remco de Klaver. Veel ontwerpers en reclamebureaus weten Brink-Omega inmiddels te vinden, wat voor een nabewerkingsbedrijf bijzonder is. ‘Wij hebben de stofjas in de kast gehangen en hebben vanachter uit de keten onze eigen vraag gecreëerd’,  zegt DeKlaver.

Etalage
De Klaver zei dit tijdens een presentatie aan 25 grafisch ondernemers die woensdagavond te gast waren bij Brink-Omega in het kader van VKGO’s Speakerscorner. Bestuurslid Henk Oosterhuis nam de gelegenheid te baat nog eens het idee van de Etalage uit de doeken te doen; een landelijke, virtuele etalage waar VKGO-leden hun mooiste grafische producten kunnen tentoonstellen.  Iets waar Brink-Omega’s specials prima in zouden passen. ‘Want sommige producten kan je niet uitleggen, die moet je laten zien’, zei Oosterhuis, die veel bijval kreeg van de VKGO-leden. ‘Onbekend maakt onbemind. Als wij nou eens via een Etalage collega’s en de markt laten zien wat wij kunnen maken, profiteert ieder lid daarvan.’
(Meer over deze, en andere, nieuwe services van het VKGO leest u in de komende, vernieuwde editie van VKGO’s magazine Uitleg, die in februari verschijnt.)

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK