Bij ons is alles anders of waarom digitale contentmakers regionale gewoontes moeten kennen

Het is een verhaal op Gigaom over technologie bedrijven in Silicone Valley die denken dat de rest van de wereld op de zelfde manier reageert als inwoners van San Francisco. Maar het geeft aan dat ook digitale contentmakers rekening moeten houden met regionale verschillen. Dat kunnen technische eisen zijn zoals het voorbeeld van de plugin die je als webshop in Brazilië moet installeren om betaling via de grootste banken van dat land te accepteren of de gemiddelde leeftijd van internetgebruikers die in China onder de 30 is en in Amerika boven de 40. Ook Nederlandse contentmakers met internationale plannen zouden zich daarin moeten verdiepen, dat kan door op het web te zoeken of nog beter door met regionale partners te werken, want dat is net als voor papieren publicaties meestal de snelste weg.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK