KVGO aan bonden: kijk naar situatie grafimedia

cao-onderhandelingenHet KVGO heeft een brief gestuurd aan de bonden, waarin zij de vakbond oproept redelijker te zijn als het gaat om de looneisen. De onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn stukgelopen in juni van dit jaar, nadat de vakbonden bleven vasthouden aan een loonsverhoging van 3,5% (6% in 2 jaar, met een minimum van 1000 euro).
Volgens de branchevereniging is dit niet reëel omdat de grafische sector nog altijd kampt met krimp, en dat zal ook volgend jaar nog het geval zijn. KVGO baseert dit op de Analyse ABN AMRO Grafimediabranche, een economische rapportage die in juli is gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de grafische sector rekening moet houden met een omzetdaling van 3% dit jaar, en van 3,5% volgend jaar.
Op 18 september houdt de KVGO een besloten extra ledenvergadering, om samen met de leden te kijken wat de insteek is van de werkgevers bij dit CAO-conflict.

Bron: KVGO

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK