De bonden dreigen met acties in grafische industrie

In een brief van 6 juli jl. aan de KVGO hebben CNV en FNV de werkgevers een ultimatum gesteld. Als de werkgevers niet voor vrijdagochtend (13 juli) op hun eisen ingaan, zullen er collectieve acties in de grafische sector volgen, zo dreigen de bonden. Wat die collectieve acties inhouden, is niet bekend.
De bonden eisen, naast een waslijst van andere arbeidsvoorwaardeverbeteringen, onder meer een loonsverhoging van 3% per 1 april 2018 en 1 april 2019. Werkgevers in de grafimedia hebben te kampen met steeds kleinere marges en vinden dat zo’n loonsverhoging geen recht doet aan de moeilijke situatie waarin grafische bedrijven nog altijd verkeren.
De cao-onderhandelingen in de grafimedia zitten muurvast. Sinds 21 juni jl. wordt er niet meer onderhandeld. Volgens de KVGO nadat de bonden een loonbod van in totaal meer dan 5% hebben afgewezen.
Of de dreigbrief van de bonden beide partijen weer aan tafel zal brengen is maar zeer de vraag.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK