Trumps importheffingen raken grafische bedrijven

Drukkerijen in Canada beginnen nu de gevolgen van Trumps’ protectionistische politiek al te voelen, en het is een kwestie van tijd voordat ook de Europese grafische industrie dit gaat merken.

Doordat de VS een importheffing van 25% op Canadees staal heeft ingevoerd, en Canada als reactie datzelfde heeft gedaan bij staal uit de VS, zijn de prijzen van materialen voor binderijen fors gestegen. Wire-o, spiralen en hechtmaterialen zijn plots meer dan 25% duurder geworden.

De hogere staaltarieven hebben ook gevolgen voor alle grafische apparatuur uit de VS. En de prijzen voor drukplaten, die voor het uitbreken van de handelsoorlog al waren gestegen, zullen waarschijnlijk nog veel meer stijgen.
Bron: Printcan

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK