Sandd Grafische Dag in het teken van voetbalsportiviteit

Voor de derde keer op rij organiseerde bezorgbedrijf Sandd een Grafische Dag. Dit keer werd deze gehouden op Papendal in het trainingscomplex van Vitesse. Net als de vorige edities waren ook dit keer de weergoden Sandd en haar gasten goed gezind. De dag stond in het teken van voetbalsportiviteit.

De deelnemers konden ‘latje trappen’ of ‘pingels nemen’ op een keeper uit de jeugdselectie van de Arnhemse profvoetbalclub. Dat de meesten meer talent hebben voor postverzending, bleek al snel. Voorafgaand aan het veldwerk, werd er een rondleiding gegeven door het moderne trainingscomplex. Het middagprogramma startte in de persruimte, waar Paul van Straaten van de gelegenheid gebruikmaakte om zich aan klanten uit de grafische branche voor te stellen. Van Straaten is sinds begin dit jaar de nieuwe commercieel directeur bij Sandd. Daarvoor verkocht hij zijn bedrijf Van Straaten Post aan Sandd. Hij legde uit dat de overname perfect past in de strategie van Sandd. “Sandd verandert van een postbedrijf naar een bezorgbedrijf. Eén van de stappen die we hebben gezet is dat we zijn gestart met het bezorgen van pakketten. Dit doen we met Sandd2Me. Een logische keuze, want de postmarkt krimpt richting 2025 verder naar een volume van omstreeks 1,5 miljard poststukken. De pakkettenmarkt is tegen die tijd goed voor een miljard stuks”, aldus Van Straaten.

De timing van de Grafische Dag was uitgekiend. Want voor het eerst werd aan deze, voor Sandd zo belangrijke, doelgroep het concept van Sandd2Me uitgelegd. Dat deel nam Nico Gunzeln voor z’n rekening. Hij is met zijn team druk geweest om deze nieuwe propositie marktrijp te maken. Sandd claimt te bezorgen wanneer de ontvanger er is en zich daarmee te onderscheiden van andere pakkettenbezorgers in de markt. Gunzeln demonstreerde de app die er voor zorgt dat de ontvanger ‘in control’ is. Het hele bezorgproces is via Track & Trace te volgen. Gunzeln: “Wat deze nieuwe dienstverlening bijzonder maakt, is dat het mogelijk is om dit in de look-and-feel van de afzender, de eindklant of het mailbedrijf, in te vullen.” Dat sprak de deelnemers aan deze Grafische Dag – toch vooral de print & mailbedrijven – wel aan. Het relatie-evenement werd afgesloten met een bbq. De volgende dag werd er bij de deelnemers een pakketje afgeleverd met een presentje en een bedankje. Natuurlijk bezorgd door Sandd2Me. Slimme bezorgactie!

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK