De ACM weigert fusie PostNL en Sandd

Toezichthouder ACM geeft geen vergunning voor de fusie tussen PostNL en Sandd. De twee postbedrijven wilden samen verder, maar als dat gebeurt leidt dat tot onnodig hoge prijzen voor bedrijven en consumenten.

In februari maakten de twee bedrijven bekend dat ze wilden fuseren, omdat de krimpende postmarkt het steeds moeilijker maakt om winstgevend te blijven als postbedrijf. Voor zo’n fusie was nog wel toestemming nodig van de toezichthouder en die is er dus niet gekomen.

PostNL Sandd

Monopolie

“Met de voorgenomen overname van Sandd door PostNL ontstaat een monopolist op het gebied van postbezorging. Mensen, bedrijven en overheden zullen daardoor meer gaan betalen voor het versturen van post”, schrijft bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de ACM.

De ACM zegt dat Sandd praktisch de enige concurrent is van PostNL en dat een fusie daarom zal leiden tot flink hogere prijzen. Dat zal vooral het geval zijn op de markt voor zakelijk post, waar Sandd voornamelijk¬†actief is. De prijzen zouden daar kunnen stijgen met 30 tot 40 procent, denkt de ACM. Maar ook consumentenpost zou duurder worden door zo’n fusie.

Beide bedrijven gaven na de mededeling van de ACM nog geen reactie……

Bron: RTLZ

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK