Leeskilometers maken met kinderzwerfboek

200 kinderen van Openbare Basisschool Anne Frank in Utrecht vormden een lang lint tijdens het uitrollen van een gedicht van een halve kilometer lang. Het startschot werd gegeven door kinderboekenschrijfster Daniëlle Schothorst, bekend van onder meer Superzwerver. Met deze ludieke actie start de samenwerking van Kinderzwerfboek en DHL Parcel.

Zij zetten zich de komende 3 jaar samen in om leeskilometers mogelijk te maken voor álle kinderen in Nederland. Kinderen kunnen gratis een boek halen bij alle KinderzwerfboekStations in Nederland. Om deze 3.000 Stations te voorzien van voldoende kinderboeken is er een inzamelactie voor iedereen: van 16 tot 21 september kunnen gelezen kinderboeken verpakt worden ingeleverd bij DHL ServicePoints. DHL gaat de stichting helpen met de logistiek.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Jan Wezendonk, directeur en bestuurder van Nationaal Fonds Kinderhulp: ‘Wij zijn erg blij met de samenwerking met DHL. De logistieke kennis en kracht van DHL helpt ons enorm om boeken op die plekken te krijgen waar de boeken het hardst nodig zijn. Er zijn nog steeds kinderen die thuis weinig boeken hebben en daardoor geen leeskilometers kunnen maken. Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en biedt handvatten om iets te doen tegen mogelijke armoede.’

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK