Twee Utrechtse huis-aan-huisbladen DPG Media naar BDU

DPG Media (beter bekend als De Persgroep) stopt met twee huis-aan-huisbladen in Utrecht. Volgens de uitgever is de exploitatie van de bladen niet meer rendabel.

DPG MediaDe bladen worden overgenomen door uitgevers van andere regiokranten. In vijf provincies worden huis-aan-huisbladen van DPG Media teruggetrokken of overgenomen door andere publicaties. In Utrecht gaat het om Amersfoort NU en Wijkse Courant. Amersfoort NU wordt vanaf 1 oktober niet meer verspreid in Bunschoten. Hier gaat de krant een samenwerking aan met De Bunschoter. In Amersfoort gaat de krant samen met Stad Amersfoort. De Wijkse Courant gaat samen met ’t Groentje.

Uitgeverij BDU neemt een groot deel van de publicaties in de provincie over, net als Barneveld Vandaag. In die krant zegt Heiko Imelman, directeur van BDUmedia: ‘Om kwalitatief lokaal nieuws te kunnen blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt, is er helaas te weinig ruimte voor meerdere spelers in één gebied.’ Imelman zegt meer in te willen zetten op digitale uitgaven.

Bron: RTV Utrecht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK