Utrecht voert ook JA/JA sticker in voor huis-aan-huisbladen

Nog voordat de rechter zich in de hoger-beroepzaak in Amsterdam kan uitspreken, gaat de gemeente Utrecht al een stap verder, door ook alle huis-aan-huisbladen te onderwerpen aan de JA/JA sticker.

Er was slechts een minderheid van de raad voor een motie om de huis-aan-huisbladen niet onder het nieuwe beleid te laten vallen. De maatregel moet op
1 januari 2020 ingaan. Utrecht wacht dus niet – zoals een aantal andere grotere gemeentes in ons land – op de resultaten van het hoger beroep. Dat hoger beroep gaat overigens alleen over reclamefolders in Amsterdam en nadrukkelijk niet over huis-aan-huisbladen. Amsterdam buigt zich wel over de vraag iets te willen doen tegen City Amsterdam, het succesvolle antwoord op de JA/JA sticker. Amsterdam vindt het teveel een reclamefolder, terwijl netjes wordt voldaan aan de verhouding redactioneel/advertenties.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK