Utrecht voert JAJA in voor huis-aan-huisbladen

DPG Media is niet in het gelijk gesteld in een ‘JAJA’ zaak, aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Het huis-aan-huisblad Stadsblad Utrecht mag per 1 januari aanstaande alleen worden afgeleverd bij brievenbussen met een JA/JA-sticker.

stadsblad-utrechtDeze maatregel gaat dus nu al verder dan het beleid in Amsterdam, waar het huis-aan-huisblad City Amsterdam nog ‘gewoon’ mag worden bezorgd bij brievenbussen zonder sticker. Als het opt-in systeem landelijke opvolging krijgt, heeft dit grote gevolgen voor uitgeverijen, en dus ook drukkerijen die in deze sector actief zijn.

Gemeentelijke informatie

Utrecht gaat kennelijk voorbij aan het feit dat burgers hierdoor niet automatisch toegang krijgen tot gemeentelijke informatie. Lang niet iedereen heeft een betaald abonnement op een lokale- 0f regionale krant. Ook die kranten worden ongeadresseerd verspreid, met het verschil dat de bezorger weet wie abonnee is. Uitgevers van huis-aan-huisbladen zouden ‘iedereen’ een gratis abonnement kunnen aanbieden, zodat het plakken van een sticker niet nodig is. Maar of de gemiddelde ontvanger van een huis-aan-huisblad zich gaat aanmelden als abonnee, is nog wel de vraag.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK