Adobe iets te gretig met ‘red de bomen’ claim

Adobe vergat kennelijk even dat de software die zij verkopen veel wordt gebruikt bij printmediabedrijven wereldwijd. In Engeland verzorgde het bedrijf een campagne ’tegen’ de grote hoeveelheid kerstkaarten die aldaar worden verstuurd. Woedende reacties van drukkerijen tegen de oproep van Adobe om vooral e-cards te sturen.

cards-for-change-adobeDe campagne werd snel aangepast, maar het kwaad was al geschied. Adobe stelde met haar ‘Cards For Change‘-campagne aan gebruikers in Engeland voor, om samen iets tegen klimaatverandering te ondernemen.

Onder het motto ‘You create, we donate’ beloofde Adobe £ 3,50 te doneren aan de Climate Group, voor elke op het milieuthema geïnspireerde e-card die online wordt gedeeld met de hashtag #cards4change.

De begeleidende tekst luidde aanvankelijk: “Wist je dat er elk jaar in het VK 900 miljoen kerstkaarten worden verkocht? Red de bomen en stuur liever een e-card.” Dat viel verkeerd bij nogal wat drukkerijen en ook bij de actievoerders van Two Sides, die de softwaremaker verontwaardigd wezen op de onjuiste milieuclaim. Prompt werd de ‘red de bomen’-tekst uit de campagne verwijderd.

Bron (bewerkt): Grafisch Nieuws

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK