Mede-oprichter Charles Geschke van Adobe overleden

Charles “Chuck” Geschke overleed afgelopen vrijdag in het bijzijn van zijn familie. Adobe werd in 1982 opgericht, hij deed dat samen met John Warnock.

Geschke 2021

De jaren tachtig kenmerkte zich door stormachtige ontwikkelingen die allemaal onder de noemer Desk Top Publishing plaatsvonden. Apple, Adobe, Aldus, Canon en Linotype behoorden tot de eerste reeks bedrijven, die vooral tijdens de bekende Seybold Seminars in San Francisco de revolutie op het gebied van prepress vormgaven.

Geschke was COO en chairman totdat hij in april 2000 met pensioen ging. Hij bleef echter tot april 2020 chairman of the board. In de afgelopen decennia is Adobe een compleet ander bedrijf geworden in vergelijking tot halverwege de jaren tachtig, waarin de pagina beschrijvingstaal PostScript het speelveld bepaalde.

Op de website van Adobe heeft de huidige CEO een lovende verklaring geplaatst rondom het overlijden van Geschke.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK