Ook JA/JA-sticker in Utrecht?

ja/ja-stickerIn navolging van Amsterdam is ook de gemeente Utrecht nu ook van plan om de JA/JA-sticker in te voeren voor ongeadresseerd reclamedrukwerk. Hierdoor zouden alleen bewoners met deze sticker op de brievenbus nog ongeadresseerd drukwerk mogen ontvangen. Volgens wethouder Klaas Verschuure kan hiermee worden voorkomen dat ‘onnodig papierafval’ ontstaat. De Utrechtse wethouder denkt dat dit gemiddeld 8 kilo papier per huishouden gaat schelen. Uit eigen onderzoek door de gemeente zou blijken dat 39% van de Utrechtse bewoners het ongeadresseerde drukwerk ongezien weggooit. De JA/JA-sticker zou in 2020 in de Domstad ingevoerd kunnen worden.

Bron: RTVUtrecht

Lees ook: Amsterdam mag claim ‘bomen besparen’ niet gebruiken in Ja/Ja-campagne

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK