Buitenreclame testen op je PC

Met de nieuwe online Campaign Simulator van JCDecaux kunnen adverteerders zelf snel een uiting uploaden, en van diverse afstanden beoordelen hoe de campagne tot haar recht komt in het straatbeeld.

jcdecaux simulatorDe Campaign Simulator werkt intuïtief en is eenvoudig te gebruiken. Allereerst kies je als gebruiker het OOH-type dat je wilt testen. De keuze bestaat uit Abri’s, Mupi’s, Métropole (vooralsnog alleen still) en Billboards. Vervolgens kun je een specifieke locatie kiezen en de uiting uploaden, en waar nodig aanpassen of rechtzetten. Daarna verricht de simulator al het denkwerk, om je vervolgens het resultaat te tonen. Dit is te bekijken van diverse afstanden in een wisselend straatbeeld. Tot slot is het resultaat te downloaden of gemakkelijk te delen met collega’s via een share-button.

“Buitenreclameposters worden met veel zorg samengesteld. Wij begrijpen daarom als geen ander dat veel adverteerders daarom graag vooraf een beeld willen hebben van hoe hun uiting er uitziet in het straatbeeld. Met deze nieuwe online tool is dit voor iedereen een fluitje van een cent. Of het nou gaat om een impressie van jouw poster in een Abri, Mupi of Billboard, je hebt binnen een minuut resultaat en kunt ervoor kiezen de uiting van verschillende afstanden te bekijken. Deze online Campaign Simulator is een aanwinst voor onze website en een handige service voor adverteerders die snel zelf hun campagne willen visualiseren.” Bart de Vries Commercieel Directeur JCDecaux Nederland.

JCDecaux beschikt ook over de postertest Creaction; een virtuele wereld waarin het mogelijk is je te bewegen in het straatbeeld, en uitingen te beoordelen op onder meer opvallendheid en leesbaarheid. Tijdens een gezamenlijke live sessie is het mogelijk een uiting te optimaliseren en real time aan te passen, om zo meerdere varianten met elkaar te vergelijken.

Bron: JCDecaux

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK