Britse papierprijzen opnieuw omhoog

papierDrukkers in Groot-Britannië krijgen vanaf oktober opnieuw met een prijsverhoging van papier te maken, tot zelfs 8%. Dat hebben Britse papiergroothandels aan hun klanten laten weten. En er zijn dit jaar al drie keer prijsverhogingen geweest van tussen de 5 en 8%. De reden voor de continue stijging van papierprijzen is: de toegenomen vraag (voor verpakking- en hygiëneproducten en de schaarste (en dus prijsstijging) van pulp. Ook door sluitingen van meerdere papierfabrieken is er schaarste (en dus prijsdruk) ontstaan. Het gaat vooral om de houtvrij gestreken en ongestreken soorten, karton en speciaal papier. Dit is een Europees probleem, en dus hebben ook Nederlandse drukkerijen last van de papierprijsstijgingen.

Bron: printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK