Print Pakt Live magazine

print paktEen sympathiek initiatief van Print Pakt voor alle KVGO-leden: deze week viel bij hen het magazine Print Pakt Live op de deurmat. In deze papieren uitgave wordt de rol van het KVGO met Print Pakt op de Dutch Design Week toegelicht.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2.600 ontwerpers aan meer dan 335.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de derde keer organiseert het KVGO: ‘Print Pakt Live’ tijdens de DDW, dit jaar van 20 tot 28 oktober.
KVGO-voorzitter Cees Verweij: “Grafische producten kunnen niet zonder design. Van oudsher hebben drukkers en ontwerpers met elkaar te maken. Er is nog nooit een boek verschenen zonder dat er over het ontwerp is nagedacht. Hetzelfde geldt voor tijdschriften, verpakkingen, etiketten, kranten en noem maar op.”
KVGO-leden kunnen op vier manieren meedoen. Verweij: “Net als in 2017 trekken we als vereniging alle registers open om onze grafische producten te promoten.”

Lees hier meer.

Het thema van deze Design Week: If not us, then who? Directeur Martijn Paulen: “Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. “Hoe kan het anders, hoe kan het beter?” Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. Wij zijn allen aan zet: If not us, then who?”

Bron: KVGO, Print Pakt, Dutch Design Week

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK