Print Pakt Live opnieuw naar Dutch Design Week Eindhoven

Na het zeer succesvolle debuut van Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week 2016, met een spetterend programma en circa 15.000 bezoekers, besloot initiatiefnemer KVGO terug te keren naar Eindhoven om van 22 – 29 oktober deel te nemen aan editie 2017.

Het doel van PPL@DDW blijft onveranderd: “Print Pakt is ervan overtuigd, dat grafische communicatie onderdeel is en moet blijven van de creatieve industrie.”

In Eindhoven wil Print Pakt de deelnemers en het publiek van de Dutch Design Week (opnieuw) kennis laten maken met de creatieve mogelijkheden, de materialen en de impact van grafische communicatiemiddelen. Tegelijkertijd biedt dit grafische ondernemers de gelegenheid de creatieve industrie uitgebreid te verkennen, inspiratie op te doen en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Print Pakt is tijdens DDW permanent aanwezig op een vaste plek in het hart van het evenement. Onder het motto: ‘Creatieve communicatie met tastbaar resultaat’, biedt Print Pakt Live op die vaste plek letterlijk en figuurlijk een podium aan toonaangevende en innovatieve grafische producten, maar zeker ook aan de bedenkers, ontwerpers en makers ervan.

Voorbereiding in volle gang
Een compact team is druk bezig met de voorbereidingen. Denk aan de keuze voor een goede locatie, een onderzoek naar de mogelijkheden van het tonen van prijswinnend en inspirerend drukwerk, en het invullen van workshops met inleiders van naam en faam. In de steigers (en dus onder enig voorbehoud) staan de volgende activiteiten.

Tentoonstelling: inspirerend/toonaangevend/prijswinnend drukwerk (plus bedrukte materialen/producten).
Workshops: bedenkers, ontwerpers en makers gaan aan tafel met het publiek, om interactief te vertellen over hun passie, werkwijze, vakkennis, specialisme.
Aanstormend talent: jong grafisch Nederland krijgt de kans zichzelf en hun werk te presenteren.
Print Live: live en on demand productie van ‘letterpress’ drukwerk.
Op de Kaart: grafisch Nederland laat op 10×15 cm zien wat er technisch/creatief mogelijk is.
Paper Trail: Print Pakt Live vormt het startpunt voor de Paper Trail-route langs grafische hoogtepunten uit het DDW-aanbod. In print en digitaal.
PPL VIP: KVGO-leden krijgen de mogelijkheid om Print Pakt Live aan te grijpen als startpunt voor een eigen ‘klantendag’, waar zij klanten kunnen uitnodigen voor een inspirerend bezoek aan DDW.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK