Google lanceert Data GIF-maker

Google heeft de Data GIF-maker gelanceerd. Met deze tool kunnen journalisten informatie visueel weergeven in simpele animaties.

De GIF-maker is simpel in gebruik, aldus Google. Dat komt voornamelijk, doordat de tool erop is gebouwd om twee aspecten met elkaar te vergelijken. De gebruiker kan online twee data invoeren en vervolgens de GIF downloaden.

Simon Rogers, data editor bij het Google News Lab, noemt de visualisaties een ‘essentiële tool voor storytelling in de journalistiek’. “Ze hoeven niet complex te zijn. Nu het nieuws voornamelijk via mobiele apparaten wordt geconsumeerd, kunnen datavisualisaties op een simpele manier worden aangepast op het apparaat waarop ze worden weergegeven.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK