Project Siena: Microsoft maakt het maken van een app net zo ‘eenvoudig’ als het maken van een PowerPoint presentatie

De strijd om de hegemonie in operating systemen gaat gewonnen worden door het bedrijf dat de meeste app ontwerpers achter zich krijgt. Voor professionele app makers is de motivatie om voor een OS te kiezen simpel: op welk platform kan het meeste verdiend worden en dat hangt weer samen met het aantal devices die een bepaald OS draaien, maar ook aan het soort gebruikers van die OS en wat ze bereid zijn voor een app te betalen. Voor startende app makers, voor hobbyisten en voor bedrijven of organisaties die zelf een app willen maken zijn er andere redenen om een OS te kiezen. De belangrijkste is hoe eenvoudig het is om een goed werkende app te maken. Apple heeft daar zeker een voorsprong: er zijn diverse gereedschappen om snel en zonder programmeer ervaring een app te maken en te publiceren. Microsoft gaat zich nu ook op deze belangrijke markt richten. Met Project Siena heeft het een platform gecreëerd waarmee je op een PowerPoint-achtige manier een app kunt maken. Siena heeft alle vormgevingsmogelijkheden die je visueel uit kunt testen. Als plus heeft Siena de mogelijkheid om je app te koppelen aan data uit bijvoorbeeld Excel, je website of je database server.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK