Geen toestemming fusie PostNL en Sandd

De Autoriteit Consument en Markt vindt dat het kabinet zich maar moet buigen over een fusie tussen de twee postbedrijven. Artikel 7 uit de Mededingingswet maakt dat mogelijk.

#UPDATE: naderhand bleek dat de ACM deze uitspraak helemaal niet heeft gedaan, de basis van de berichtgeving in de Telegraaf heeft onbedoeld voor verwarring gezorgd

PostNL SanddNa het zomerreces zal het kabinet op 16 augustus een besluit nemen. PostNL vindt dat een fusie noodzakelijk is om dagelijks de 9000 brievenbussen te legen en gedurende 5 dagen per week post te kunnen bezorgen. “Wij zijn als bedrijf gebaat bij snelheid in de besluitvorming”, zegt een woordvoerder van PostNL. Sandd gaf geen commentaar. Het KVGO is tegen de fusie, maar wat er met deze bezwaren is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

  1. Ludo Verhiel op 03/07/2019 om 11:17

    De ACM heeft zeker nog geen beslissing genomen. Ik denk dat de overheid niet in staat zal zijn 16 aug een beslissing te nemen. Het Zomerreces 2019: duurt van vrijdag 5 juli t/m maandag 2 september 2019 dus het zal ongetwijfeld langer gaan duren. Het zou overigens heel slecht zijn als er weer sprake zou zijn van een monopolie op de postmarkt.
    Monopolies zijn bijna altijd slecht voor consumenten en bedrijven. De kans dat de posttarieven (fors) gaan stijgen is groot, of de kwaliteit van de postbezorging op een hoog niveau blijft is dan weer de vraag. Dus wat moet je doen als post(groot)verbruiker? Moet je nu je contract met je postvervoerder verlengen voor een langere periode, of juist niet? Is je meerjarige contract met Sandd over een jaar nog wel van toepassing? Kun je als marketeer het fysieke kanaal nog wel inzetten als de posttarieven sky high zouden worden, of moet je je communicatiestrategie herzien en sneller gaan digitaliseren? Dat laatste is niet alleen afhankelijk van de postmarkt, is jou markt klaar voor digitalisering? Willen je klanten je communicatie wel digitaal ontvangen? Allemaal vragen die nog beantwoord moeten worden.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK