‘Slechts’ 4300 van de 12.800 werknemers Sandd naar PostNL

Ongeveer 8500 werknemers van Sandd verliezen hun baan. Dat is het resultaat van de door de overheid afgedwongen overname van Sandd door PostNL.

postnl

De overheid kijkt ‘weg’ van dit eindresultaat en benadrukt vooral het belang van het behoud van een noodzakelijk landelijk netwerk onder één paraplu. PostNL zegt dat het overschot aan personeel vooral te vinden is in de zogenaamde ondersteunende taken, zoals sorteerders, chauffeurs en kantoorfuncties. Samen goed voor zo’n 80% van de 4300 te verdwijnen banen. PostNL zegt dat van het overige deel meer bezorgers een baan aangeboden hadden kunnen krijgen, maar dat zij vanwege praktische bezwaren daarvanaf hebben gezien. Bezorgers moeten bij PostNL zelf hun post ophalen, terwijl Sandd de post bij de bezorgers thuis afleverde.

Zaterdag sluit het Apeldoornse bedrijf, dat begon aan de Tweelingenlaan en in 2005 naar de Ecofactorij verhuisde, na ruim twintig jaar officieel haar deuren.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK