‘Slechts’ 4300 van de 12.800 werknemers Sandd naar PostNL

Ongeveer 8500 werknemers van Sandd verliezen hun baan. Dat is het resultaat van de door de overheid afgedwongen overname van Sandd door PostNL.

postnl

De overheid kijkt ‘weg’ van dit eindresultaat en benadrukt vooral het belang van het behoud van een noodzakelijk landelijk netwerk onder één paraplu. PostNL zegt dat het overschot aan personeel vooral te vinden is in de zogenaamde ondersteunende taken, zoals sorteerders, chauffeurs en kantoorfuncties. Samen goed voor zo’n 80% van de 4300 te verdwijnen banen. PostNL zegt dat van het overige deel meer bezorgers een baan aangeboden hadden kunnen krijgen, maar dat zij vanwege praktische bezwaren daarvanaf hebben gezien. Bezorgers moeten bij PostNL zelf hun post ophalen, terwijl Sandd de post bij de bezorgers thuis afleverde.

Zaterdag sluit het Apeldoornse bedrijf, dat begon aan de Tweelingenlaan en in 2005 naar de Ecofactorij verhuisde, na ruim twintig jaar officieel haar deuren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK