Fusie PostNL en Sandd niet nodig

KVGO (samen met partijen in het Gezamenlijk Overleg Stakeholders Post- en Pakkettenmarkt, GOSP) komen met een doorgerekend alternatief, waaruit blijkt dat een fusie van PostNL en Sandd, waarover de ACM momenteel in beraad is, niet nodig is.

De voorgenomen fusie had als doel: de Universele Postdienst (UPD) in de toekomst houdbaar en betaalbaar te laten zijn. Het gepresenteerde alternatief laat zien dat een fusie niet nodig is om hetzelfde doel te bereiken. Daarmee wordt voorkomen dat op de postmarkt een monopolist ontstaat, waardoor tarieven zullen stijgen en kortingen verdwijnen. Veel van onze leden zullen hierdoor geraakt worden.

In het voorjaar nam het KVGO mede het initiatief tot de oprichting van het Gezamenlijk Overleg Stakeholders Post- en Pakkettenmarkt (GOSP). Het GOSP gaf ‘SEO economisch onderzoek’, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, opdracht uit te zoeken welke alternatieven er zijn op de voorgenomen fusie, en het beste alternatief zo goed mogelijk door te rekenen. Het SEO concludeert in zijn rapport dat er inderdaad andere mogelijkheden zijn voor het betaalbaar en in stand houden van de UPD, waarvan het beste alternatief, een generieke heffing op alle geadresseerde post, een beter alternatief blijkt dan de voorgenomen fusie zelf.

Lees verder bij het KVGO

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK