Eerste nummer van Newsweek België gedrukt bij Moderna in oplage 25.000

Het eerste nummer van Newsweek België verschijnt in een oplage van  25.000 exemplaren en ligt komende woensdag in de winkel. “We geloven dat we een nieuw publiek kunnen bereiken dat nog tijd heeft om in een gedrukt magazine te lezen”, zegt hoofdredacteur Famke Robberechts.

Toekomst-gedrukt magazine

Robberechts gelooft dat er toekomst en een publiek is voor een gedrukt magazine. “Als er gesproken wordt over print, gooit men de dingen vaak in één container. Voor maandbladen gelden andere regels dan voor kranten en weekbladen. De verkoopcijfers van maandbladen houden wel stand. En de lezers hebben toch een andere band met een maandblad.”

Newsweek kent vier verschijningsvormen: twaalf keer per jaar als maandblad, vier keer per jaar als “special”, elke week als E-Mag en elke dag als newsweek.be. Thema’s die onder meer aan bod komen, zijn: economie en politiek, wetenschap en technologie, ethiek en filosofie, bredere maatschappelijke thema’s en ontspanning.

Moderna drukt Newsweek België

Het eerste nummer heeft als thema: ‘50 jaar de maanlanding’. Het maandblad kost 6,90 euro, telt 134 bladzijden en is te koop in de krantenwinkels, supermarkten en De Standaard Boekhandel. Het wordt verkocht in zowat 4.000 plaatsen in Vlaanderen. Het magazine wordt gedrukt door drukkerij Moderna in Paal-Beringen.

Bron (bewerkt): Gazet van Antwerpen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK