Newsweek gaat terug naar papier

Volgens de New York Times rolt het Amerikaanse tijdschrift Newsweek vanaf Januari weer wekelijks van de drukpersen. Nu bestaat het tijdschrift alleen nog maar op internet.

Teruglopende advertentieopbrengsten en abonnees waren er de oorzaak van de uitgever vorig jaar besloot na tachtig jaar te stoppen met de gedrukte versie en alleen nog digitaal verder te gaan.

Nu lijkt het erop dat Newsweek op haar schreden moet terugkeren. Het nieuwe Newsweek zou minder afhankelijk moeten worden van advertenties, daar staat tegenover dat de lezers er meer voor moeten betalen. Het past in de vaker gehoorde beweging exclusieve gedrukte producties te maken die zonder adverteerders lezers zouden moeten trekken en inspireren.

newsweek

Newsweek heeft het moeilijk gehad in het digitale tijdperk. In 1991 was het blad op zijn top, met 3,3 miljoen lezers. In 2010 werd het verkocht voor een symbolisch bedrag van een dollar, online ging het daarna samen met de website The Daily Beast. Echt van harte ging dat niet, en in oktober 2012 maakte de organisatie bekend dat Newsweek zou stoppen als papieren blad, en verder ging als online magazine Newsweek Global. Daarmee zou 40 miljoen dollar aan kosten worden bespaard, maar een oplossing voor de problemen van Newsweek was dat niet. Newsweek is weer verkocht aan een kleine uitgever, die het blad weer op papier op de markt gaat brengen. De uitgever wil in het eerste jaar groeien tot de verspreiding van 100.000 exemplaren

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK