DDMA: stand van zaken folders

SaleEr is een kleine daling merkbaar in de folderdistributie van dit jaar. De DDMA (Dutch Dialogue Marketing Association, een branchevereniging voor dialoogmarketing) maakte bekend dat er een daling is van twee procent. Een geringe daling, maar volgens voorzitter Pasma is er daarmee wel sprake van een trendbreuk. Het aantal folders per huishoudens groeide vorig jaar door de vele nee/ja- en nee/nee-stickers op de deuren van andere huishoudens. Dit jaar neemt het aantal folders per huishouden daadwerkelijk af. Pasma nuanceert wel: “Dat betekent dat er in plaats van 37 folders, dit jaar 36 reclamefolders worden bezorgd.” De trendbreuk heeft waarschijnlijk te maken met de winkeliers zelf, die steeds kritischer kijken naar waar en hoe vaak hun folder moet worden verspreid. Verder blijkt dat het aantal huishoudens groeit dat ervoor kiest om digitaal een folder te lezen. Ter illustratie: per week worden volgens het DDMA honderd miljoen folders fysiek verspreid en vijf miljoen folders digitaal gelezen. In Europa is Nederland overigens verreweg het meest land waar de folder het meest populair is. Een voorspelling over de levensduur van de reclamefolder durft de voorzitter van de DDMA Businessgroep Verspreidingen niet te doen. “Wat we zien, is dat de consument de folder erg waardeert en dat de retailer een hoge conversie realiseert. De supermarkten halen 17 procent van hun omzet uit de folder. Als de consument zijn aanbiedingen liever digitaal ontvangt, gaan we daarin mee.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK