Skip to content
Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Print revival van Newsweek

NW Profileren met een goede kwaliteit aan papier en drukwerk. Dat is de belofte die Jim Ipoco doet. Ipoco is hoofdredacteur van het Amerikaanse Newsweek, dat sinds december 2012 alleen nog digitaal beschikbaar was. Vanaf 7 maart komt dit wekelijkse nieuwsmagazine opnieuw met een papieren versie in Amerika en in Europa. “We bieden de kwaliteit aan van een maandblad”, geeft Ipoco daarbij aan.

Begin jaren 90 verscheen het weekblad wereldwijd en telde het 3,3 miljoen lezers. Daarna kelderden de verkoopcijfers van het eens zo iconische magazine tot bijna de helft daarvan. Inmiddels behoort Newsweek tot de online mediagroep IBT Media. Dit bedrijf wil Newsweek nu als high-end product op papier profileren door de kwaliteitsslag met concurrenten zoals Time aan te kunnen. Daar staat uiteraard een hogere (kost)prijs tegenover. De eerste papieren editie van Newsweek zal 70.000 exemplaren hebben.

Foto: coverbeeld Newsweek met Sarah Palin uit 2009

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

  • binnenkort verschijnt hier onze voorjaarsagenda 2020 voor de bestaande trainingen en een aantal nieuwe trainingen.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK

Scroll To Top