Twijfels over Newsweek print-editie

BB150715newsweekDe Europese print-editie van Newsweek verkeert in zwaar weer. Hoofdredacteur Richard Addis stapt op. De inkomsten bleven achter, terwijl de ambities met lange artikelen over actualiteiten hoog lagen. Addis wordt niet vervangen en volgens Politico zal in Europa straks enkel de Amerikaanse editie in de kiosk liggen.

Nadat het 80-jarige Newsweek in 2012 besloot alleen online verder te gaan, werd verrassend genoeg eind 2013 een terugkeer naar print aangekondigd. De lange artikelen over actuele zaken en gedetailleerde profielen van wereldleiders werden goed ontvangen, maar het leverde Newsweek naast complimenten en goodwill geen financieel voordeel op.

Uitgever IBT Media heeft nu dus de knoop doorgehakt om de Europese print-editie op te heffen, aldus Politico. Volgen insiders die Politico sprak, zullen naast Addis ook de acht andere redactieleden die voor het tijdschrift werkten waarschijnlijk op straat staan. Online redacteuren van de Europese Newsweek-site zouden buiten de ontslagen vallen.

 

(bron: Villamedia)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK