1,5 miljoen Duitse droomboeken

Ruim 1,45 miljoen Nederlanders hebben het boek ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de Koning’ opgehaald bij de boekhandel. Ieder lid van het koninkrijk heeft hiervoor een waardebon is de bus gekregen. Bij de ontvangst van het nationaal geschenk aan de koning ter ere van zijn inhuldiging op 30 april, sprak Willem-Alexander van een  “prachtige cadeau” en zei te hopen dat veel mensen in Nederland zich door het boek zullen laten inspireren. Dat geldt in elk geval niet voor de grafische industrie in ons land. De fraaie order ging aan de neus van de noodlijdende Nederlandse drukkerijwereld voorbij. Het Duitse Mohn Media kreeg namelijk de order. Protesten van brancheorganisatie KVGO, vakbonden, etc. hebben zelfs tot Kamervragen hierover geleid.
Mohn Media was en bleef de lachende derde; er zijn aanvankelijk een miljoen exemplaren gedrukt, waarna herdrukken van resp. 200.000 en 300.000 exemplaren volgden.
droomboekEr zijn veel grafici die uit protest tegen het weggeven van de mooie order aan de Duitsers het boek weigeren op te halen. Zij kunnen het  droomboek ook downloaden. (Als ze ten minste geen bezwaar hebben tegen digitaal.)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK