Gedrukt boek uit 1482

Het is een van de oudste gedrukte boeken in het Engels – de Caxtons Polycronicon. William Caxton heeft er slechts 50 exemplaren van gedrukt. Het boek stamt uit de begintijd van het gedrukte boek, waarin nog met schrijfletters is gedrukt. De Brit Caxton zou zijn drukkunst hebben opgedaan in de lage landen, en in Keulen het vak en de materialen om te drukken hebben verkregen. Caxton geldt als de pionier in Engeland, wat betreft het drukken van boeken. Het bijzondere oude boek is te vinden in de Queen’s University in Kingston (Canada).
Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK