Nieuwe schermtechnologie van E-ink

De uitvinder van e-papier, E-ink, heeft Fina geïntroduceerd een schermtechnologie die lichter en dunner is dan wat tot nu toe mogelijk was.

pocketbook_cad_reader_120213

Fina is een op Thin Film Transistor(TFT) gebaseerde techniek die op een uiterst dun glassubstraat aangebracht wordt. Het Fina beeldscherm weegt de helft van huidige displays en is ook de helft zo dik. De eerste fabrikant die van Fina gebruikt maakt is Pocketbook die er de Cadreader mee gemaakt heeft. Het apparaat is een mobiele lezer van technische tekeningen die via Autocad gegenereerd worden. Het  scherm dat gebruikt wordt in de Cadreader is 13,3 inch groot en weegt ongeveer 60 gram.

Het is de verwachting dat er in de nabije toekomst meer grotere schermen volgens deze , overigens niet flexibele, technologie op de markt komen. Het handzaam presenteren van bouwtekeningen in waterdichte schokvrije grootformaat readers kan eigenlijk nog niet. Het is wel iets waar de bijvoorbeeld de bouw behoefte aan heeft omdat het mogelijkheden biedt om altijd met actuele tekeningen te werken. Het lijkt dat hiermee het einde van de papieren bouwtekening in zicht is.

De technologie opent ook de deur naar lichtere en dunnere e-readers. Of daar al een concrete invulling aan gegeven wordt is nu nog niet bekend gemaakt.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK