Vjoon succes: Conde Nast kiest voor een wereldwijd publishing systeem met als motor de Adobe Digital Publishing Suite

K2 was in 1999 het Adobe codewoord voor wat later InDesign bleek te zijn, de opvolger van het door Adobe gekochte Aldus Pagemaker.  Zo lang is het van oorsprong Duitse Vjoon al bezig met de integratie van Adobe oplossingen tot wat nu Vjoon K4 is. K2 is de op een na hoogste berg van de wereld en K4 is de Gasherbrum op de grens van China en Pakistan. In de plaatselijke taal betekent het ‘schitterende muur” en dat is wat Vjoon voor grote klanten als Conde Nast bouwt, een schitterende muur om hun digitale content heen. Content die uitgeserveerd wordt in alle bekende mediavormen en in bijna alle talen die op deze wereld gesproken worden. Daarvoor gebruikt Vjoon gereedschappen die ook voor kleinere organisaties beschikbaar zijn, een open database systeem zoals Drupal, koppelingen met administratieve systemen en als motor de Adobe Digital Publishing Suite gekoppeld aan Adobe InDesign Server. Het succes van systeem integrators als Vjoon zit niet in de componenten, maar in het naadloos aaneensmeden daarvan. Daar komt heel wat bij kijken. Net zoals bij het trainen van operators en het in de lucht houden van een dergelijk systeem. Wat Conde Nast aan Vjoon betaalt is niet bekend, maar dat zal best een veelvoud zijn van wat de aanschaf van alle ‘standaard’ componenten kost. Wat ‘gewone’ bedrijven daarvan kunnen leren is dat investeren in kennis hun grootste besparing kan zijn.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK