Adobe combineert productie-, marketing- en analyse-gereedschappen in een suite

Adobe combineert suitsJe gebruikt waarschijnlijk al een van de Adobe productiegereedschappen zoals Indesign of Photoshop, en wellicht wordt je content met een van de gereedschappen in Adobe Marketing Cloud zoals Experience Manager ingezet om het resultaat van de publicatie te meten met Adobe Analytics. Daarmee wordt de cirkel tussen creatie en gebruik van content gesloten. Hoe belangrijk dat is kun je afleiden uit de samenvoeging en integratie van al deze gereedschappen in een suite. Daarmee kun je samen met opdrachtgevers er voor zorgen dat de productiekosten van content in de hand gehouden worden, altijd de laatste en akkoord bevonden versie gebruikt wordt, de huisstijl en merkgebruik gegarandeerd is en vooral alle relevante marketinggegevens van digitale content verzameld worden. Samen is dat geen eenvoudige zaak maar met de interatie van de Digital Publishing Suite en Adobe Marketing Cloud zijn er nu wel de gereedschappen om dat voor grotere klanten te regelen. Meer informatie over deze belangrijke stap van Adobe kun je lezen in dit persbericht.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK