Facebook stapt in virtual reality

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook heeft bekendgemaakt dat het de makers van de Oculus Rift overneemt, een populaire virtual reality-bril. De Oculus Rift wordt ontwikkeld voor gaming-doeleinden, maar Facebook wil het aantal toepassingen van de vr-bril flink uitbreiden.

Dat liet ceo Mark Zuckerberg weten in een bericht op zijn Facebook-account. Er wordt een bedrag van 2 miljard dollar, omgerekend 1,45 miljard euro betaald voor Oculus VR, het bedrijf achter de Oculus Rift-bril. Wel geeft Zuckerberg aan dat het aan de originele plannen van Oculus VR, het maken van een vr-bril voor gamingdoeleinden, niet wil tornen. Het bedrijf blijft daarom ook in zijn bestaande hoofdkwartier in het Amerikaanse Irvine werken aan de vr-bril.

Uiteindelijk wil Facebook de Oculus Rift inzetten voor veel meer dan alleen gaming. Zo ziet het bedrijf toepassingen op het gebied van educatie, bijvoorbeeld op scholen. Ook gesprekken met bijvoorbeeld een huisarts zouden virtueel gevoerd kunnen worden door de vr-bril op te zetten, zo voorspelt Facebook. Uiteindelijk verwacht Zuckerberg dat vr-brillen voor veel mensen onderdeel van hun dagelijks leven worden.

Oculus VR kwam kortgeleden met de development kit 2, een testversie voor ontwikkelaars die onder andere een hogere resolutie biedt dan de eerste versie. De bril wordt waarschijnlijk vanaf juli beperkt geleverd, iets wat door de overname waarschijnlijk niet zal veranderen. Het is nog onduidelijk wanneer er een consumentenversie uit moet komen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK