Ontwerpen in 3D met augumented reality

gravitysketch

Ontwerp een 3D gevormd object met behulp van augumented reality en Google Glasses, dat is het idee achter Gravetysketch.

Met de introductie van de Oculus Rift en de Google Glass worden er steeds meer applicaties voor deze producten ontwikkeld. De GravitySketch is er daar één van. Door middel van augmented reality wil het GravitySketch team het mogelijk maken om in real time een 3D tekening te maken. Met een speciale pen en pad kan je met een augmented reality bril een ruwe schets maken. Het systeem bevind zich nog steeds in een concept fase en de makers zijn dan ook actief op zoek naar investeerders.

Het ontwerp van de bril hebben ze met de GravitySketch via een 3D printer laten maken. Dit zal dan ook de toekomst zijn. Razendsnel een 3D ontwerp maken en deze direct uit kunnen printen om in de praktijk te ervaren hoe het aanvoelt of past.

https://www.youtube.com/watch?v=WaYhk1Lt470

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK