Storytelling in virtual reality

BB160324 see the futureAls mensen een verhaal gaan bekijken door speciale brillen in vitual reality, gaan ze weg uit het kader dat een beeldscherm geeft. Een kijker meenemen in een verhaal of een reclameboodschap wordt daardoor een andere wetenschap.
Contentstudio en technologiebedrijf Visionary VR heeft 6 miljoen dollar aan investeringen opgehaald om de technieken van het vertellen van een verhaal voor virtual reality verder te ontwikkelen. Dat schrijft VentureBeat. Visionary VR werd opgericht met als doel antwoorden te vinden op de vragen hoe storytelling in virtual reality het best tot zijn recht komt. Ze maken daarbij gebruik van de computer generated-aanpak, zoals bij het maken van games voor virtual reality.
In tegenstelling tot cinematic virtual reality vindt het verhaal plaats in een digitale wereld die op de computer gemaakt is.Dat maakt de films meer geschikt voor brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. In die virtuele werelden zou ook kunnen rondlopen en bijvoorbeeld met voorwerpen kunnen interacteren. Desondanks ligt de focus van het bedrijf niet op gaming, maar op het vertellen van verhalen en daarom is de aanpak ook deels te vergelijken met cinematic VR.Visionary VR wil het geld uit de investering gebruiken om het team uit te breiden en een commerciële versie uit te brengen van hun software Visionary Focus, waarmee virtual reality-omgevingen als een film kunnen worden bewerkt. Daarmee wil het bedrijf de drempel voor het maken van dit soort content verlagen.
Bekijk ook de video.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK