Amerikaanse drukker koopt voor 100 miljoen dollar bij HP

De vraag naar digitaal gedrukte flexibele verpakkingen groeit zo hard, dat de Amerikaanse verpakkingsdrukker ePac twintig HP Indigo 20000-persen heeft gekocht. De order is goed voor ruim honderd miljoen dollar. ePac is pas in 2016 opgericht en heeft momenteel acht HP Indigo’s draaien op vier locaties in de VS. Dankzij de driecijferige groei ziet het bedrijf mogelijkheden tot snelle expansie: in 2020 wil ePac vijftien locaties hebben, waar dan 28 HP Indigo 20000’s staan. Die zijn overigens deel van de totaaloplossing die ePac aanbiedt, want ook lamineren en zakjes maken behoren tot het aanbod van de verpakkingsdrukker. Daarmee bekort ePac de levertijd voor complete orders tot tien werkdagen, tegen zes tot tien weken bij conventioneel drukken.
De bestelling van ePac is in de ogen van HP het bewijs dat digitalisering in de markt van flexibele verpakkingen echt voet aan de grond krijgt. Net als het gegeven dat er vorig jaar honderd HP Indigo’s in deze markt stonden en dat dit er nu al 160 zijn.

Bron: HP Indigo

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK