Duitse postzegels met ‘QR-achtige code’

Deutsche Post zegt een methode te hebben ontwikkeld om te voorkomen dat poststukken verloren raken. Met een individuele ‘matrix code’, die veel lijkt op een QR-code, kunnen poststukken worden gevolgd.

De code biedt de mogelijkheid een gewone brief te kunnen volgen vanaf het lokale verwerkingscentrum tot en met de bestemming in de regio waar de brief uiteindelijk wordt afgeleverd. Tobias Meyer, hoofd van de Duitse post- en pakketdivisie van het bedrijf, zei: “Postzegels met matrixcodes maken onze service nog betrouwbaarder — en de postzegels interessanter.”

Postzegel Qr App

Tegen 2022 zullen ze op alle Duitse postzegels te vinden zijn.

De codes maken het echter niet mogelijk om pakketten volledig te traceren en vertellen klanten niet of een brief daadwerkelijk is bezorgd. Dat maakt de waarde van de zegels minder interessant voor de ‘gewone’ verzender. Het volgen van een deel van het traject dat door de brief wordt afgelegd, wordt gedaan via de Post & DHL app.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK