Duurzame kakkerlakjes door de brievenbus

Kakkerlakjes zijn kleine verstuurbare boekjes, gevuld met verhalen, recepten en gedichten. De boekjes zijn nu anderhalf jaar op de markt en naar eigen zeggen een groot succes. En niet geheel onbelangrijk: ze zijn duurzaam geproduceerd, bij Drukkerij Tienkamp.

Loopvis Kakkerlakjes 2020 Overview 2 022

De boekjes met verstuurallure zijn kleine cadeautjes die door de brievenbus passen. Net als ‘echte’ kakkerlakken verspreiden de boekjes zich als een razend tempo, vandaar de naam Kakkerlakjes. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. In tegenstelling tot een ansichtkaart belandt een Kakkerlakje zelden bij het oud papier. De verzonden boodschap blijft dus bewaard. De boekjes worden gedrukt bij Henk Tienkamp uit Groningen. Op de website vertelt uitgever Marije Sietsma: “Dat hij in Nederland zit scheelt niet alleen heel veel kilometers in het transport, hij is ook één van de weinige drukkers die drukt met de waterloos offset techniek, FSC-gecertificeerd papier en plantaardige inkten. Dit is heel veel schoner dan regulier drukwerk.” Zelfs de afgekeurde drukvellen worden duurzaam ingezet: “Om de boeken in te verpakken.”

Loopvis Kakkerlakjes 2019 Overview 027
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK