Duurzame kakkerlakjes door de brievenbus

Kakkerlakjes zijn kleine verstuurbare boekjes, gevuld met verhalen, recepten en gedichten. De boekjes zijn nu anderhalf jaar op de markt en naar eigen zeggen een groot succes. En niet geheel onbelangrijk: ze zijn duurzaam geproduceerd, bij Drukkerij Tienkamp.

Loopvis Kakkerlakjes 2020 Overview 2 022

De boekjes met verstuurallure zijn kleine cadeautjes die door de brievenbus passen. Net als ‘echte’ kakkerlakken verspreiden de boekjes zich als een razend tempo, vandaar de naam Kakkerlakjes. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. In tegenstelling tot een ansichtkaart belandt een Kakkerlakje zelden bij het oud papier. De verzonden boodschap blijft dus bewaard. De boekjes worden gedrukt bij Henk Tienkamp uit Groningen. Op de website vertelt uitgever Marije Sietsma: “Dat hij in Nederland zit scheelt niet alleen heel veel kilometers in het transport, hij is ook één van de weinige drukkers die drukt met de waterloos offset techniek, FSC-gecertificeerd papier en plantaardige inkten. Dit is heel veel schoner dan regulier drukwerk.” Zelfs de afgekeurde drukvellen worden duurzaam ingezet: “Om de boeken in te verpakken.”

Loopvis Kakkerlakjes 2019 Overview 027

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK