Drukkerij Holland: ‘Duurzame bedrijfsvoering als bijbelse opdracht’

In het Reformatorisch Dagblad werd afgelopen week een thema-artikel gepubliceerd over Drukkerij Holland in Alphen aan den Rijn. Directeur Herrejan Veenema wil de komende jaren op het gebied van duurzaamheid nog wel een paar stappen maken.

logo-drukkerij-hollandHet bedrijf laat zich adviseren door consultant René Waggeveld, die enkele aanbevelingen deed op het gebied van de in gebruik zijnde persluchtcompressoren, isolatie van het kantoorgedeelte, duurzaam afleveren van producties en investeringen in zonne-energie.

Gras vanuit de berm van de N11 als grondstof voor papier

Een geheel ander project waar Veenema mee bezig is, is het produceren van een eigen duurzame papiersoort, Veezel genaamd. Veezel bestaat uit gerecycled Nederlands papier en uit gras dat letterlijk uit de berm van de nabijgelegen N11 afkomstig is. Het product is nog niet uitontwikkeld: het is de bedoeling dat het aandeel bermgras steeds groter wordt. Een groeiend aantal bedrijven toont interesse in het gebruik van Veezel. Ook de provincie Zuid-Holland neemt de papiersoort inmiddels af. “Het begint echt te draaien”, vertelt Veenema tevreden in het Reformatorisch Dagblad.

Lees het hele artikel

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK