Ongeveer 36% heeft digitalisering bedrijfsvoering niet op orde

CBS onderzocht de mate van digitalisering binnen kleine en middelgrote bedrijven. Nog steeds blijkt ca. 36% de bedrijfsvoering niet of nauwelijks te hebben gedigitaliseerd. Ongeveer eenderde zegt dit wel in voldoende mate te hebben gedaan.

digitalisering

De mate van digitalisering hangt vooral samen met de grootte van het bedrijf, aldus CBS. Van de grote bedrijven (500 of meer werknemers) heeft 65 procent de bedrijfsvoering in hoge mate gedigitaliseerd, van de kleinste bedrijven (2 werknemers) is dit slechts 24 procent. Bijna de helft van deze kleine bedrijven is naar eigen zeggen niet of nauwelijks gedigitaliseerd. Een voorbeeld van meer digitalisering onder Nederlandse bedrijven is volgens CBS de toename van het gebruik van e-facturen. Het aandeel verzonden
e-facturen verdubbelde in 2018 bijna ten opzichte van het jaar daarvoor, van 8 procent naar 14 procent.

Ook het gebruik van elektronische facturen, anders dan e-facturen (bijvoorbeeld in Pdf) is de afgelopen twee jaar toegenomen: van
40 procent in 2016, naar 60 procent in 2018. Hierdoor is het aandeel papieren facturen de afgelopen twee jaar gehalveerd. Een ander kenmerk van een hoge mate van digitalisering van de bedrijfsvoering is het gebruik van Management Informatie Systemen (MIS), om informatieoverdracht tussen verschillende afdelingen te ondersteunen.

Bron: Emerce

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK