Xeikon stapt met ‘REX’ in refurbished

Persfabrikanten en gespecialiseerde resellers in het segment ‘refurbished’, zijn wel gewend aan de wederverkoop van ‘opgeknapte’ machines. Vaak krijgen ze een tweede leven in landen waar kosten een flinke rol spelen. In het segment high-end digitaal, stapt nu ook Xeikon in refurbished.

Xeikon geeft het programma een marketing term mee: ‘Remanufactured, Ecological : Xeikon quality’, onder afkorting REX. Xeikon heeft het nodige marktonderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat veel bedrijven, in met name het etikettensegment, een maximaal budget hebben van ca. 300.000 euro voor de aanschaf van een digitale pers. Nieuwe persen in het hoogste segment vergen een investering tot ca. 1,5 miljoen (afhankelijk van de totale configuratie).

Xeikon biedt de 3030 REX nu aan voor een bedrag van 197.000 euro. Jeroen van Bauwel, verantwoordelijk voor REX, zegt hierover in een persbericht: “Deze persen worden in onze fabriek volledig gereviseerd en voorzien van alle laatste updates en een upgrade van het front-end naar de laatste versie van onze workflow X-800 6.0.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Xeikon over details, zoals leeftijd van de beschikbare machine(s), aantal prints en de herkomst.

Bron (bewerkt): duomedia

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK