Xeikon opent demo- en innovatiecentrum in Shanghai

Xeikon opende onlangs een demo- en innovatiecentrum in Shanghai. Xeikon zegt in een persbericht dat zij deze stap heeft gezet om de groei in China meer gestalte te geven.

In het bericht zegt Xeikon zich ook in China te richten op innovatieve oplossingen om deze te ontwikkelen voor de etiketten- en verpakkingsmarkten. Het zogenoemde Shanghai Center zal worden uitgerust met de laatste versies van de Xeikon portfolio.

Klaus Nielsen, General Manager Xeikon Asia, zegt in het persbericht: “We zien wereldwijd een ongekende groei in de vraag naar digitale drukoplossingen voor etiketten en verpakkingen. We zijn erg blij dat we dit belangrijke Innovation Center in Shanghai kunnen openen en onze technologie naar deze regio kunnen brengen. Xeikons hoogtechnologische faciliteit zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van onze activiteiten in China, en zal onze Chinese klanten ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij investeringen in de digitale technologieën van Xeikon. We willen onze teams in Shanghai bedanken voor het organiseren van zo’n succesvol grand openingsevenement.”

Opening

xeikon-shanghaiTijdens de opening werden bezoekers verwelkomd door Benoit Chatelard, President en CEO van Xeikon. Klaus Nielsen, General Manager Xeikon Asia, bedankte ook alle betrokkenen voor hun aandeel om de opening mogelijk te maken. Jackie Chen, Sales Manager Greater China, gaf een demonstratie van de Xeikon 3500 digitale pers, aangedreven door Xeikons krachtige en intelligente front-end, de X-800. Het Innovation Center is ontworpen om de nieuwste digitale Xeikon-technologie naar China te brengen. Het is gepland als technologiecentrum voor hands-on interactie en een ‘go-to’-demonstratiecentrum, waar persoonlijke zorg en aandacht zal worden besteed aan klanten die op zoek zijn naar advies en expertise over nieuwe ideeën om hun businessmodellen te transformeren. Belangrijk is dat de teams van Xeikon in Shanghai zullen helpen bij het vinden van de meest geschikte apparatuur en oplossingen om de Chinese activiteiten naar een hoger niveau te tillen.

Het Xeikon Innovation Center is gevestigd in het Shanghai Printing and Publishing College.

Technologie in het nieuwe Innovation Center

Het nieuwe centrum wordt volledig uitgerust met Xeikons front-end workflowsoftware van Xeikon – de X-800 en een Xeikon 3500, een digitale etikettenpers voor de productie van vouwdozen met behulp van droge tonertechnologie voor de voedselveiligheid. Ontworpen voor veelzijdigheid en snelle levering van kleine oplages en complexere jobs, de 3500 drukt op 1200 dpi met een max. van 516 mm x 1000 mm. Deze vlaggenschippers kan meerdere toepassingen in meerdere segmenten aan.

Nielsen besluit: “Met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen van digitale label- en verpakkingstechnologieën heeft Xeikon de Aziatische markten veel te bieden. Met de opening van dit langverwachte centrum, kunnen bezoekers nu ‘real-life’ voorbeelden ervaren en de nieuwste oplossingen testen op basis van Xeikons gecertificeerde droge tonertechnologie. Zij zullen de echte creatieve kwaliteit van de eindproducten kunnen ontdekken en de mogelijkheden die dit hen in verschillende sectoren biedt om zich te onderscheiden en te groeien in hun business. De opening van dit Innovation and Technology Center in Shanghai zal helpen bij de ontwikkeling van de business voor zowel Xeikon als zijn Chinese klanten.”

Bron: Persbericht duomedia

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK