Xeikon introduceert nieuwe SX20000 op basis van SIRIUS technologie

Xeikon lanceert met de Xeikon SX20000 digitale kleurendrukpers een nieuwe toevoeging voor de productportfolio in het segment commercial print.

De Xeikon SX20000 is de tweede duplexpers die op de markt komt op basis van Xeikons SIRIUS-drogetonertechnologie. Deze beidt volgens de fabrikant een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor druk- en printbedrijven die op zoek zijn naar een rendabele machine met superieure beeldkwaliteit, perfecte recto-versoregistratie en uitzonderlijke beheersing van de kleurkwaliteit.

Xeikon 20000 30000

Online en offline demo’s in het Innovation Center

De Xeikon SX20000 is beschikbaar voor fysieke en online demonstraties in Xeikons Global Innovation Center in Antwerpen, België. Hij is wereldwijd commercieel beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2021.

Met een printbreedte van 508 mm en een resolutie van 1200 x 3600 dpi, drukt hij op een brede waaier van substraten met snelheden van 20 m/min (66 ft/min) of 1700 B2-vellen/uur. Deze single-pass duplexpers helpt druk- en/of printbedrijven bij het stroomlijnen en optimaliseren van hun productie van hoogwaardig, premium kwaliteitsdrukwerk met content en met een hoge dekking op papiersoorten van hoge kwaliteit. Bovendien biedt de Xeikon SX20000 schaalbaarheid dankzij een keuze aan beschikbare upgrades, zowel op het vlak van snelheid als op het vlak van kleurstations. Met deze nieuwe drukpers brengen we een rotatieve drukpers op basis van SIRIUS-drogetonertechnologie op de markt, die wordt aangestuurd door Xeikons krachtige X-800-workflow voor volledige automatisering.

Bron (bewerkt): persbericht Xeikon (partnerbijdrage)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK