Xeikon met nieuwe rollenmachine in behangsegment

Met de Xeikon CX50 zegt de producent van digitale printoplossingen een milieuvriendelijk, kosteneffectief digitaal antwoord aan op de hedendaagse behangproductie-uitdagingen. De nieuwe machine past binnen de Xeikons Wall Deco Suite.

Dimitri Van Gaever, Market Segment Director Graphic Arts zegt: “Xeikon heeft eens te meer het voortouw genomen in het op de markt brengen van een complete end-to-end oplossing voor de productie van wanddecoratie. Wat we hebben samengesteld is een volledig geautomatiseerde Wall Deco-fabriek, die samenkomt om een kwaliteitsvolle afgewerkte kernloze rol te produceren. De Xeikon CX50 digitale pers past perfect in onze portfolio voor wandbekledingstoepassingen, halverwege tussen de Xeikon 3050 REX instapmodel optie en onze high-end Xeikon CX500 digitale pers. Voor hogere snelheden kan de Xeikon CX50 worden opgewaardeerd van 20mpm (65ft/min) tot 30mpm (98ft/min). Met Xeikons droge-tonertechnologie en geavanceerde mogelijkheden voor kleurenbeheer met interfaces van de nieuwe generatie en cloudconnectie, is de Xeikon CX50 digitale simplexpers ontworpen om een maximale OEE en TCO te bieden.”

Xei Pr2111 Pr Xeikon Cx50

De muurdecoratiesector heeft een enorm potentieel, maar online bestellingen, strengere milieucontroles en de vraag van consumenten naar unieke producten stellen conventionele behangbedrijven voor een aantal uitdagingen. Xeikon wil zijn klanten helpen hun winstgevendheid te verbeteren en groei te stimuleren met onze creatieve oplossingen. Xeikon heeft zijn Wall Deco Suite ontworpen en ontwikkeld om bedrijven een alles-in-één kosteneffectieve oplossing te bieden die hen op de markt alle troeven in handen kan geven.

Net als al zijn persen wordt de Xeikon CX50 aangestuurd door Xeikons krachtige en intelligente X-800 digitale front-end voor volledige automatisering en integratie. Xeikons Digital Front End (DFE)-workflow is een echte differentiator en enabler en kan worden geïntegreerd met gangbare ERP- en MIS-systemen. De X-800-workflow, die dezelfde is voor alle droge toneroplossingen van Xeikon, beschikt over een ‘posterlay-out’-functie voor muurschilderingen en muurbekledingen, die een perfecte registratie garandeert voor een naadloze installatie. De nauwkeurigheid van de kleurweergave wordt gegarandeerd door een geïntegreerde on-press inline spectrometer en een optionele registratiecamera. De Xeikon CX50-pers biedt een superieure kleurconsistentie en een uitgebreid kleurengamma. De door Xeikon ontwikkelde droge toner is beschikbaar in CMYK, rood, blauw, groen, oranje en magenta, plus extra kleuren zoals one-pass ondoorschijnend wit en kleuren die op vraag van de klant worden geproduceerd. De inline afwerkingsapparatuur is speciaal ontworpen om te werken binnen de Wall Deco Production Suite van Xeikon en omvat inline vernissen op waterbasis, snijden, afvalverwijdering en kernloos opwikkelen, zodat in één bewerking een volledig afgewerkte behangrol ontstaat, klaar voor verzending.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK