KVGO en VIGC concreet in samenwerking op het gebied van iccMAX

Met de introductie van een lerend netwerk helpt KVGO, in samenwerking met kennisorganisatie VIGC, ondernemers om hun groeiambities te verwezenlijken op basis van innovatie. Het initiatief start op 21 mei, met een serie online sessies over iccMAX. Dit grensverleggende kleurbeheerconcept maakt drukwerkproductie flexibeler, beter en efficiënter.

Iccmax

Met de sessies over iccMAX duikt het lerend netwerk meteen in het diepe. iccMAX is een nieuwe, open, platform- en merkonafhankelijke standaard van ICC (International Color Consortium), hét instituut voor standaarden in kleurbeheer. Deze nieuwe architectuur voor kleurbeheer biedt revolutionaire voordelen, zoals de mogelijkheid om kwaliteit onder verschillende lichtomstandigheden te beoordelen. Kleurbeoordeling in bijvoorbeeld de conventionele drukkerij vond standaard plaats bij lichtbron D50; specifieke lichtomstandigheden die in winkels, supermarkten of bij daglicht zelden voorkomen. Daarom is het beoordelen van kleur bij een voorgeschreven lichtbron, zoals D50, verre van ideaal. Dankzij iccMAX beoordeelt u het drukwerk onder lichtomstandigheden die vergelijkbaar zijn met de reële situatie waarin consumenten en gebruikers een product onder ogen krijgen. Zo biedt je kleurbeheer op maat voor de klant aan, geheel in lijn met de filosofie van Industrie 4.0.

Voor de eerste themasessie is deelname gratis. Snel inschrijven is belangrijk, want het aantal deelnemers is beperkt tot 15. Neem voor meer informatie contact op met Arjan Meijer, E-mail: a.meijer@kvgo.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK