RvB VIGC benoemt Jos Steutelings tot nieuwe Managing Director van het VIGC

Jos Steutelings die zijn studies aan HIGRO Gent in 1996 beëindigde, heeft ervaring opgebouwd als prepress en procesmanager in de uitgeverswereld bij Concentra Media en Mediahuis. Sinds 2014 is hij actief als senior innovation consultant bij VIGC.

Hij zal het uitgestippelde beleid verderzetten en samen met het VIGC-team nieuwe sectorversterkende initiatieven uitwerken rond thema’s zoals: workflow, processen en businessmodellen.

Het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie is een netwerkorganisatie die zich focust op technologische en business innovatie binnen de grafische sector. Vorig jaar vierde het haar
20-jarige bestaan. Haar missie, op een pragmatische manier bedrijven inzicht en overzicht geven in een steeds sneller evoluerende technologische omgeving.

De Raad van Bestuur van VIGC wenst Lode Vlayen uitdrukkelijk te bedanken voor zijn enthousiaste aansturing de voorbije jaren. Onder zijn leiding kreeg VIGC een nieuw elan en werd het terug een sterke en relevante partner voor de grafische bedrijven. “Toen ik aangaf om andere horizonten te verkennen, was het voor mij al snel duidelijk dat Jos, die de voorbije jaren intensief de veranderingen binnen VIGC mee heeft begeleid, mijn opvolger moest worden”, geeft Lode aan.

Voor Jos Steutelings is samenwerking essentieel: “Ik vind het heel belangrijk om actief naar productiebedrijven, strategische partners en andere sectorpartners in de Benelux te luisteren, om zo goed aan te voelen waar wij als onafhankelijk en non-profit organisatie het meeste impact kunnen creëren voor onze sector. Als we de moed hebben om de platgetreden paden te verlaten, ben ik ervan overtuigd dat onze sector een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Het directiecomité en de Raad van Bestuur van VIGC kijken uit naar de samenwerking met
Jos Steutelings in zijn nieuwe rol, en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging. Namens Johan Jaubin, voorzitter directiecomité VIGC en Guy Lauwers, ondervoorzitter en penningmeester directiecomité VIGC.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK