Bonden: loonafspraken per grafisch bedrijf

caoDe vakbonden gaan alle 1.100 bedrijven in de grafische industrie apart benaderen met een voorstel om met hen een tijdelijke loonovereenkomst te sluiten. Kern van zo’n overeenkomst per bedrijf is wat de bonden betreft een loonsverhoging van 2,5 procent en een éénmalige uitkering van 300 euro. Dat maakte FNV Kiem dinsdag bekend.
De vakbonden willen op die manier voor elkaar krijgen dat de ongeveer 22.000 werknemers in de grafische sector, die al twee jaar zonder cao zitten, er in elk geval in salaris op vooruit gaan. Afspraken hierover maken op landelijk niveau, is tot nu toe niet gelukt. Begin juli liepen de onderhandelingen over een cao met werkgeversorganisatie KVGO voor de sector vast.
Volgens de bonden hebben verscheidene ondernemers al laten weten bereid te zijn de geëiste loonsverhoging te betalen. Het idee van een aparte loonovereenkomst komt van de dagbladuitgevers, aldus de bonden. Ze gaan deze week met de dagbladuitgevers praten.

Bron: ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK