Agfa gaat strategisch samenwerken met Chinese drukplaten fabrikant Lucky

Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd. en Agfa Graphics kondigden aan dat ze een strategische alliantie zijn aangegaan op het vlak van drukvoorbereiding. Deze strategische alliantie heeft als doel beide ondernemingen in staat te stellen om groei te realiseren, door de optimalisatie van hun respectieve sterke punten op het vlak van: productie, technologie en distributie van grafische drukvoorbereidingsproducten en -diensten.

In het kader van de geplande samenwerking, zal Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd. productiecapaciteit voor drukplaten ter beschikking stellen in Nanyang, China, met ondersteuning door Agfa Graphics en gebruikmakend van Agfa Graphics’ high-end technologie en intellectuele eigendom, om goederen voor Agfa te produceren.

Voorts zijn beide ondernemingen van plan hun krachten te bundelen, om de groei op het Chinese vasteland te versnellen door de creatie van een joint venture, waarin hun respectieve distributieactiviteiten voor drukvoorbereiding in het land worden samengebracht.

Agfa en Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd. nemen zich voor om in de toekomst hun samenwerking in andere domeinen uit te breiden. Dit zou beide ondernemingen de mogelijkheid geven om hun activiteiten en merkaanwezigheid internationaal te doen groeien.

“De bundeling van onze krachten met Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd., een toonaangevende leverancier van drukplaten in China, geeft ons een unieke gelegenheid om te groeien en onze rendabiliteit te herstellen. Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze strategie om onze klanten meer keuzemogelijkheden te geven,” zegt Stefaan Vanhooren, President Agfa Graphics.

“Agfa’s sterke reputatie en ambitie om te groeien in de drukvoorbereidingsindustrie helpen ons onze plannen, om de aanwezigheid van Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd. in de wereldwijde drukindustrie te vergroten, sneller te verwezenlijken,” zegt Tao Zhang, President van Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd.

Beide partijen kwamen overeen om geen financiële details te geven.

De implementatie van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke reglementaire en andere voorwaarden.

Over Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd.
Lucky HuaGuang Graphics Co., Ltd. werd opgericht in 1972, en is een staatsbedrijf dat deel uitmaakt van de China Aerospace Science and Technology Corporation. Het is China’s voornaamste producent van fotogevoelig drukmateriaal en R&D-basis, die het concept van ‘groen’ drukwerk bepleit. De belangrijkste producten zijn: offsetdrukplaten, grafische film, PCB-film, high-barrier film en flexoplaten, enz.

Op het vlak van offsetplaten is het een van de toonaangevende fabrikanten ter wereld. “HuaGuang” is een bekend handelsmerk in de Chinese drukindustrie en de fotogevoelige industrie.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK